• İhale No
    1214743
  • İhale Adı
    ARAÇ YEDEK PARÇA ALIMI
  • Sektör
    Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    22 Kasım 2016 10:00
  • İdare
    ANKARA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    21 Kasım 2016
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
DETAY Pazartesi 21.Kasım.2016
KAYIT SIRA NUMARASI 
72506
İŞİN TANIMI 
ARAÇ YEDEK PARÇA ALIMI
İŞİN MİKTARI 
3 (ÜÇ) KALEM
İHALENİN YAPILACAĞI YER 
İL J.K.LIĞI/ANKARA
İRTİBAT TELEFONLARI 
0-312-387-35-15 (8178)
İHALE KOMİSYONU 
İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
İHALE TARİH VE SAATİ 
22 Kasım 2016 Salı 10:00:00
GEÇİCİ TEMİNAT 
YOK
TESLİM YERİ 
 
İHALE DOKÜMAN SATIŞ BEDELİ 
 
ŞRT. PARA YATIRMA YERİ 
 
TEDARİK USULÜ 
4734 SAYILI KİK, MADDE:22/d, DOĞRUDAN TEMİN USULÜ
İHALE DOKÜMANININ  
GÖRÜLEBİLECEĞİ YER 
İHALE DOKÜMANININ 
TEMİN  EDİLECEĞİ YER 
TEKNİK ŞARTNAME  NUMARASI 
İHALE İLAN METNİ
S .NU MALZEMENİN ADI VE CİNSİ ÖLÇÜ BİRİMİ MİKTARI
1 CAM ÖNÜ İKAZ LAMBASI 4'LÜ LED Adet 1
2 PANJUR İÇİ IŞIK SİSTEMİ 12 POWER LEDLİ (M+K+B+B) Adet 1
3 GİZLİ SİREN HOPARLÖRÜ NEODMİNYUM 100 WATT Adet 1

YEDEK PARÇA ALIMINA AİT TEDARİKTE ARANACAK HUSUSLAR

PANJUR İKAZ SİSTEMİ :
1.Panjur ikaz sistemi toplam 4 adet üniteden oluşacaktır. Tüm üniteler bir kontrol devresiyle kontrol edilecektir.
2.Ünitelerin ışık renkleri bir adet kırmızı, bir adet mavi, iki adet beyaz olacaktır.
3.Kırmızı ve mavi ışıklı ünitelerin optik kısımları da aynı renkte, beyaz ışıklı ünitelerin optik kısımları ise renksiz olacaktır.
4.Araç ön panjur içine yerleştirilecek ünitelerin her birinde 2 satır, her bir satırda da 6’şar led bulunacak, bir ünitede toplam 12 led olacaktır.
5.Ürün dış plastik grubu 2 parçadan oluşacak alt taban siyah renkte olacaktır. 
6.Plastik malzeme cinsi polikarbonat olacak, UV ışınlardan solmayacak, darbe dayanımı olacaktır
7.Ünite içerisinde akım sınırlama devresi olacaktır.
8.Her ledin ön kısmına yerleştirilmiş merceği bulunacaktır.
9.Ürün boyutları; uzunluk :175±5mm; genişlik: 75±3mm; yükseklik: 30±3mm olacaktır.
10.Ürünler araç üzerine yüklenici firma tarafından monte edilerek çalışır vaziyette teslim edilecektir.

GİZLİ HOPARLÖR : 
1.Aracın motor kısmına monte edilebilecek yapıda olacaktır.
2.Hoparlör ünitesi hava tazyikli tip, neodymium magnetli 8 ohm veya 11 ohm empedanslı ve en az 100 W gücünde olacaktır.
3.Sistemin çalışması için akü bağlantı kablosu, siren-hoparlör arası bağlantı kablosu verilecektir.
4.SAEJ1849 standardının EVS3 kategorisine göre yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık, titreşim, ve Akustik performans koşullarını sağlamış olacaktır. 

ELEKTRONİK SİREN: 
1. Siren araç içi montajlı tip olacak, ışık ve ses fonksiyonları tek bir cihazdan kumandasından kontrol edilecektir.
2. Siren cihazı 12V DC araç aküsünden beslenecek ve 10.5VDC-15VDC aralığında çalışacaktır.
3. Siren cihazı kontrol ünitesi(teknik şartnamede kumanda olarak geçecektir), kablolu ve kablosuz kullanıma uygun tip olacaktır. Kumanda üzerinden siren çaldırma, anons yapma, ışıklı ikaz gibi fonksiyonlar kontrol edilecektir.
4. Kablosuz iletişim 2,4GHz frekans bandında olacaktır. 
5. Kumanda ünitesine kablo takıldığında kablosuz iletişim otomatik kesilecek, kablosuz gönderi çalışmayacak ve sistem kablolu iletişim modunda çalışacak, kablo üzerinden hem fonksiyon kontroller sağlanacak hem de kumanda bataryası şarj edilebilecektir. Kablo çıkartıldığında ise kablosuz iletişim otomatik devreye girecektir.
6. Kablolu iletişimde, kablo etkileşimlerini azaltmak açısından seri haberleşme kullanılacaktır.
7. Sisteme 1 den fazla kumanda tanımlanabilecek, tanımlanmayan kumanda sistem tarafından algılanmayacaktır. Tanımlanan kumanda sayısı 1 den fazla olursa kumandalardan biri kablolu konumda iken diğeri kablosuz konumda kullanılabileceği gibi, tüm kumandalar kablosuz modda da çalışabilecektir.
8. Kumanda cihazı; araç göğsünde uygun yere monte edilecek plastik malzemeden bir Tutucu yuva içerisine konulacak, kolay çıkarılıp takılabilecek bir kızak sistemine sahip olacaktır. Kumanda üzerindeki yazı ve semboller ters olmayacak, kumanda yuvada serbestçe dönmeyecek şekilde tutucu yuvada durabilecektir.
9. Kumanda üzerindeki tuşlar gece/gündüz şartlarında rahatlıkla görülebilir, kullanılabilir yapıda olacaktır. Kumanda ünitesi kablolu kullanım modunda iken panel aydınlatma özelliğine sahip olacak ayrıca aktif fonksiyonları gösteren led göstergeleri de bulunacaktır. Tepe lambası ışık modlarından aktif olan mod kumanda üzerindeki simülatörde belli bir süre gösterilecektir.
10. Kumanda üzerinde dijital olarak ses artırma-azaltma tuşları kullanılarak ses seviyesi en az 7 kademe olarak ayarlanabilecektir. Her iki durumda da ayar kısmı kumandanın yan yüzeyinde olacak ve kumanda tek elle kullanılabilecektir. Ses seviyesi ayar tuşları sesi hiçbir şekilde sıfıra çekmeyecektir.
11. Siren kumandası üzerinde en az aşağıdaki fonksiyonları gerçekleştirecek buton ve/veya anahtarlar olacaktır.
11.1. Sistemi açma-kapama
11.2. Siren modlarının kontrolleri,
11.3. Anons için bas-konuş ve çift mandal siren çaldırma,
11.4. Işıklı ikaz kontrolleri; ikaz sistemi kontrol, mod değiştirme, ışık seviyesi ayarı, mod kayıt,
11.5. Anons yapma; Siren konumunda veya değilken (radyo anons konumu hariç) anons yapılabilecektir. Siren aktif durumda iken anons amacı ile mikrofon mandalına basıldığında siren sesi kesilip anons yapılabilecek, anons bitiminde siren sesi devam edecektir.
12. Kumanda aşağıdaki fonksiyonları yerine getiren ışıklı göstergelere sahip olacaktır. Kablolu modda tuş aydınlatması, fonksiyonların aktif olduğunu gösterir ledler, Kablosuz kumandanın aktif olduğunu gösterir güç ledi, şarj durum göstergesi, ikaz sisteminin çalışma modu simülasyon göstergeleri
13. Siren Seçme Anahtarları: Kumanda üzerinden seçilebilen en az 6 çeşit siren modu olacaktır. Bu modlar “Yavaş”, “Hızlı”, “Çok Hızlı”, “Korna”, “Hi-Lo” ve “Manuel” dir ve bu modlar bağımsız anahtar/butonlarla seçilebilecektir. Siren modları aşağıdaki değerlerde çalışacaktır. 

Yavaş konum (wail): Siren sesi yavaş olarak başlayıp maksimuma kadar yükselip minimuma kadar inecek ve tarama periyodu dakikada 12-13 salınım olacaktır. Min. frekans 695 Hz ? 25 Hz arası, max. Frekans 1640 Hz ? 35 Hz arası olacaktır. 
Hızlı Konum (yelp): Siren sesi hızlı olarak max. kadar yükselip min. hızla inecek ve tarama periyodu dakikada 170-175 salınım olacaktır. Min. frekans 695 Hz ?25 Hz, max. frekans 1640 Hz ?35 Hz olacaktır. 
Çok Hızlı Konum(phaser): Siren sesi hızlı olarak max. kadar yükselip min. hızla inecek ve tarama periyodu saniyede 15 salınım olacaktır. Min. frekans 695 Hz ?25 Hz, max. frekans 1640 Hz ? 35 Hz olacaktır.
Korna (Horn): Siren sesi frekansı 500/750 Hz. arası ve değişim frekansı 125 Hz. olacaktır. 
El (Manuel) konum: Siren tuşuna basılı tutuldukça siren sesi maksimuma hızlı yükselip sabit kalacak bırakıldıktan sonra da yavaş olarak düşecektir. 
Hi-Lo: Siren sesi frekansları 550?10Hz ile 700?10Hz arasında direkt geçiş şeklinde, ve değişim sayısı dakikada 53?1 salınım olacaktır. 

14. Kumanda tanıtma özelliği olacak ve kullanıcı seviyesinde tanıtım yapılabilecek, tanıtma için ek bir üniteye veya bilgisayar bağlantısına gerek kalmayacaktır. Sistem tanıtma moduna geçtiğinde ışıklı ikazla kullanıcı uyarılacaktır. 
15. Kumanda üzerinde şarj durumunu gösterir led bulunacaktır. 
16. Kumanda kapatıldığında pilden akım çekmeyecektir. 
17. Kablosuz modda kumanda üzerindeki pilden çekilen akım standbye (bekleme) modunda en fazla 15mA, bas-konuş mandalına basılı durumda ve ses gönderirken en fazla 60mA akım çekilecektir.
18. 13,6VDC besleme voltajında siren çıkış gücü 11 ohm yükte 100WRMS olacaktır. Anons durumunda; ses çıkış gücü en az 50 Watt(RMS) olacak ve bu güçte toplam harmonik distorsiyon max. %5 olacaktır. 
19. Siren cihazı kumanda ünitesinden kapalı durumda iken aküden çektiği akım 2mA den daha az, tükettiği güç ise 13,6VDC beslemede 25mW dan daha az olacaktır.
20. Sistem frekans cevabı 300-3400Hz arasında olacaktır. 300 Hz de ±1 dB den, 3400Hz de ±5 dB den daha iyi olacaktır.
21. Ses maksimum seviyede ve pil tam şarjlı iken mandala basıldığında siren cihazının hoparlör çıkışına bağlı 11ohm’luk yük üzerindeki sinyale bindirdiği gürültü en fazla 30mV değişecektir. Bu durumda sistemin mevcut yapısına ek bir gürültü oluşturmayacak ve aynı test hoparlörle yapıldığında mevcut yapıya ek dip gürültü oluşturulmayacaktır.
22. Kumandanın üzerinde anten çıkıntısı bulunmayacak, dahili tip anteni olacaktır
23. Pil şarj devresi kumanda içerisinde olacak pil şarjı tamamlanınca şarjı kesecek, pil seviyesi düştüğünde de belli voltajda derin deşarja gidişi engellemek için alt seviye kesme devresi bulunacaktır. 

24. Teslim edilen her siren kendi kumandasıyla çalışacak, başka siren ve kumandalarla tanımlanmadığı sürece hiçbir şekilde kablosuz olarak çalışmayacaktır/çakışmayacaktır. Bu durum arazideki çakışmaları da önlemek için cihaz sayısıyla sınırlandırılmayacaktır. Kablolu kullanım için başka cihazlarda tanımlamaya gerek kalmadan çalışabileceklerdir.
25. Siren cihazı SAEJ1849 Standardının en az EVS1 seviyesine göre titreşim, yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık ve dayanıklılık şartlarını sağlayacaktır. 
AÇIKLAMALAR
SÖZLEŞMENİN İMZALANMASINA MÜTEAKİP 10 TAKVİM GÜNÜ İÇİNDE TESLİM EDİLECEKTİR.MALZEMEYE 1 YIL SÜRE İLE GARANTİ TAAHHÜTNAMESİ VERİLECEKTİR.KAZANAN FİRMADAN KARAR PULU BEDELİ,SÖZLEŞME VE GARANTİ TAAHHÜTNAMESİ BEDELİ ALINACAKTIR.KISMİ TEKLİF VERİLMEYECEKTİR.FİYAT TEKLİF MEKTUBU VE ARANACAK ÖZELLİKLER/İLGİLİ DÖKÜMANLAR ANKARA İL J.K.LIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞINDAN BİZZAT GELEREK VEYA (ikursadkara@jandarma.tsk.tr) E-POSTA ADRESİ ARACILIĞI İLE TEMİN EDİLECEKTİR.
 
 
NOT : BU SAYFADA YAYINLANAN BİLGİLERİN HUKUKİ VE MALİ SORUMLULUĞU BULUNMAMAKTA OLUP, İHALE DOSYASINDAKİ BİLGİLER ESAS ALINACAKTIR.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim