• İhale No
    3008628
  • İhale Adı
    Muğla Vergi Dairesi Müdürlüğünden tarla satılacaktır
  • Sektör
    Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    08 Mayıs 2024 10:00
  • İdare
    MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Müdürlüğü
  • İhale İli
    Muğla
  • İşin İli
    Muğla
  • Yayın Tarihi
    22 Mart 2024
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI
MUĞLA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN


Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı Muğla Vergi Dairesi Müdürlüğüne ödeme müddeti içinde vergi borçlarını ödemeyen mükellefin sahibi bulunduğu Gayrimenkul 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 94 üncü maddesi gereğince açık arttırma ile satışına karar verilmiştir.

Satışa çıkarılan gayrimenkulün evsaf ve özellikleri aşağıda açık olarak belirtilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI

1- Satış 08/05/2024 Çarşamba günü saat 10.00’ dan 10:30’ a kadar Vergi Dairesi Müdürlüğünün makam odasında açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 75 ini bulmadığı ve arttırılan bedel, amme alacağına rüçanı olan alacak miktarından fazla çıkmadığı ve yapılmış veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla satış ihalesi (7) gün daha uzatılarak 15/05/2024 Çarşamba günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.

2- Artırmaya iştirak edenler tahmin edilen kıymetin % 7,5 nispetinde 6183 sayılı yasanın 10. uncu maddesinin 1 ile 4 üncü bentlerinde gösterilen neviden teminat göstermesi lazımdır. Teminatın Muğla Vergi Dairesi Müdürlüğünün veznesine artırma başlama saati olan 1:00’ a kadar yatırılması ve yatırıldığına dair makbuzun artırma saatinden önce satış komisyonuna verilmesi gerekir. Satış peşin para iledir. % 0.569 resmi ihale pulu, satıştan sonra ödenecek olan alıcı ve satıcıya ait Tapu Harçları ve % 10 KDV alıcıya aittir.

3- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini derhal veya mühlet verilirse verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi taktirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır. Bu artırmada alakalılara her hangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla iktifa olunur.

Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan sorumlu olup, ihale farkı ve geçen günler için tecil faizi oranında hesaplanan faiz ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra, bakiye teminat tutarı irat kaydedilir. Ancak, teminatın yeterli olmaması halinde bakiye tutar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre tahsil dairesince tahsil olunur.

4- Gayrimenkule ait ayrıntılı satış şartnamesinin örneği isteklilerin aşağıda belirtilen yere müracatları halinde kendilerine verilecektir. Ayrıca geniş bilgi almak isteyenler de aşağıda belirtilen yerden bilgi alabilirler.

5- İş bu ilanın gayrimenkulün sicil kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile gayrimenkulün sicil kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililer ile gayrimenkulün sicil kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine geçer.

6- Söz konusu gayrimenkulün siteye, kooperatife ödenmemiş, su, aidat, katılım payı, elektrik ve diğer borçlarından müdürlüğümüz sorumlu bulunmamaktadır.

Muğla Vergi Dairesi Müdürlüğü
Şeyh Mahallesi İsmet İnönü Caddesi No:2 Menteşe/MUĞLA

 
Gayrimenkulün Bulunduğu Yer Mevkii Cinsi Hissesi Miktarı(m²) Kıymeti(TL)
Muğla İli, Menteşe İlçesi, Günlüce Mah. 180 Ada, 9 Parsel

İkizce


Tarla


Tam


1.195,69 m²


920.000,00.-TL


 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim