• İhale No
    1254039
  • İhale Adı
    RENAULT MARKA MUHTELIF ARAÇLARIN YILLIK YETKILI SERVIS BAKIM/ONARIMLARINA ILISKIN MEKANIK ISÇILIK VE YEDEK PARÇA INDIRIM ORANLARININ BELIRLENMESI ISI
  • Sektör
    Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    23 Ocak 2017 17:00
  • İdare
    Gölcük Tersanesi Komutanlığı
  • İhale İli
    Kocaeli
  • İşin İli
    Kocaeli
  • Yayın Tarihi
    23 Ocak 2017
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhale Dosya Nu. 2017-12
İşin Konusu / Malzeme Cinsi RENAULT MARKA MUHTELIF ARAÇLARIN YILLIK YETKILI SERVIS
BAKIM/ONARIMLARINA ILISKIN MEKANIK ISÇILIK VE YEDEK
PARÇA INDIRIM ORANLARININ BELIRLENMESI ISI
İlan Kategorisi MOTORLU ARACLAR VE AKSAMLARI
İşin Tanımı / Kısım ve Malzeme Miktarı RENAULT MARKA MUHTELIF ARAÇLARIN YILLIK YETKILI SERVIS
BAKIM/ONARIMLARINA ILISKIN MEKANIK ISÇILIK VE YEDEK
PARÇA INDIRIM ORANLARININ BELIRLENMESI ISI
İhtiyaç Sahibi Birlik GÖLCÜK TERSANESI KOMUTANLIGI
Ödemeyi Yapacak Saymanlık GÖLCÜK DENIZ FILOLARI SAYMANLIK MÜDÜRLÜGÜ
Satın Alma Komisyonu Tel. 0 262 4146601 - 4524
GOLCUK TERSANESI K.LIGI YETKILENDIRILMIS ALIM HEYETI
Muayene Komisyonu GÖLCÜK TERSANESI KOMUTANLIGI MUAYENE HEYETI
İşin Yapılacağı Şehir KOCAELIKOCAELI
İhale Tarihi *  
İhale Saati *  
İlan Edilme Tarihi *  
İhale Türü Hizmet Alımı
İhale Yöntemi 4734 - Dogrudan Temin (Madde 22)
İhale Dökümanlarının Alınabileceği Yerler  
İhale Dökümanı Satınalma Bedeli TL
İhale Bitti mi ? Hayır Bitmedi
İhale Kararı  



İhale Dokümanını İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

T.C.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

GÖLCÜK TERSANESİ KOMUTANLIĞI

41650 GÖLCÜK/KOCAELİ

BELGEGEÇER (FAX) NO: 0 262 414 1007 TEL: 0 262 414 6601/4524

E-POSTA: golterstedarik@dzkk.tsk.tr

ONAY NO:    2017-12

ÖZEL ŞARTLAR

KDV DEN MUAF / MUAF DEĞİLDİR  :

KDV'DEN MUAF DEĞİLDİR

TOPLAM BEDEL ÜZERİNDEN / KALEM BAZINDA DEĞERLENDİRME YAPILMASI:

TOPLAM BEDEL

MUAYENEDE KISMİ KABUL YAPILIP YAPILMAYACAĞI:

KALEM BAZINDA KISMİ KABUL YAPILACAKTIR

(Sadece birden fazla kalemli alımlar için geçerlidir)

TESLİM SÜRESİ (BELİRTİLDİĞİ TAKDİRDE):

 

TEKLİF GEÇERLİLİK SÜRESİ:

EN AZ 30 GÜN

TEKLİFLERİN NE ŞEKİLDE VERİLECEĞİ:

BELGEGEÇER (FAKS) / E-POSTA

1.             Gölcük Tersanesi Komutanlığınca ihtiyaç duyulan aşağıda cins ve miktarı yazılı malzemeler 4734 Sayılı Kanunun 22’nci Madde (d) bendi kapsamında doğrudan temin yöntemiyle alınacaktır.

2.             Teklif veren firmaların, aynı alımda aynı kalem malzeme / hizmete ilişkin olarak rekabet oluşumunun sağlanması veya engellenmesi maksadıyla (aynı belgegeçerden, aynı iletişim bilgisine sahip vb.) gönderildiği değerlendirilen teklifleri 4734 Sayılı Kanunun 17’ nci maddesi gereğince kamu yararı gözetilerek değerlendirmeye alınmayabilecektir.

3.             Teklif edilen birim fiyat ve tutarlar, Türk Lirası (TL) para birimi cinsinden, virgülden sonra 2 (iki) karakter olacak şekilde yazılacaktır. (ÖRNEK:20,45 TL) Tekliflerde birim fiyat ve tutarlar arasında uyuşmazlık bulunması durumunda idarece birim fiyat esas alınacaktır.

4.             Fiyat tekliflerinin tüm haneleri eksiksiz doldurularak yukarıdaki İLANDA YAYIMLANAN FORMATA uygun olarak gönderilecektir. İhtiyaç listesindeki malzemeler için belirtilen parça numarası veya MRC ile tanımlanan özelliklerin dışında verilen teklifler (ALTERNATİF TEKLİFLER) değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.             Ödeme, malın/hizmetin teslimini takiben kabulü halinde en kısa sürede ve bir kerede Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nca düzenlenecek ödeme evrakları ile Gölcük Deniz Filoları Saymanlığı’nca yapılacaktır.

6.             3065 Sayılı KDV Kanunu uyarınca, 13’üncü maddede sayılan istisnalar kapsamına giren işlemler dolayısıyla düzenlenen fatura ve benzeri bölgelerde gösterilen işlem bedelinin KDV hariç tutarının 100 TL’nin altında olması halinde bu işlemlerde istisna uygulanmaz ve genel esaslar çerçevesinde KDV hesaplanır.

7.             KDV Hariç Toplam Tutar üzerinden(toplam kesinti oranı ‰ 18,96 (Bindeonsekizvirgüldoksanaltı) dır.

                a)            ‰ 9,48 (Bindedokuzvirgülkırksekiz) oranında damga vergisi idare tarafından ödeme belgesinden kesilecektir.

                b)            ‰ 9,48 (Bindedokuzvirgülkırksekiz) sözleşme damga vergisi yüklenici firma tarafından sözleşme yapılmadan önce
Gölcük Dz. Filoları Saymanlık Md.lüğüne yatırılacaktır.

8.             Yüklenici tarafından KDV hariç toplam tutarın %7 (Yedi)’si oranında teminat peşin olarak Gölcük Deniz Filoları Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacaktır. Yüklenici firma tarafından malın teslimini takiben kabulü halinde teminatın tamamı ödeme ile birlikte iade edilecek; fakat ürün teslim edilmez veya ihtiyaç özelliklere uygun bulunmaz ise teminatın tamamı hazineye irad kaydedilecektir.

9.             Yatırılması gereken damga vergilerine ve teminata ait alındı makbuzları Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildikten sonra sözleşme yapılacak ve malzeme siparişi verilecektir.

10.           KALEM BAZINDA KISMİ KABUL yapılan dosyalarda, ret olan bir malzeme olduğu takdirde, teminatın TAMAMI irad kaydedilecektir.

11.           Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin vergi (KDV Hariç), damga vergisi, sözleşme damga vergisi, resim, harç, ambalaj, yükleme, boşaltma, istif ve ulaşım ile her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, KDV'den muaf olmayan alımlar için idare tarafından yükleniciye ayrıca ödenecektir.

12.           Alıma ilişkin müracaatlar (BELGE, MRC BİLGİLERİ, TEKNİK FÖY, TEKNİK ŞARTNAME, ALIMLA İLGİLİ HER TÜRLÜ İLAN METNİNDE AÇIKLANAN HUSUSLAR, EKLER VE GENEL ŞARTLAR EVRAKINA İLİŞKİN) yazılı olarak elden, belgegeçer veya kurumsal e-posta yolu ile yapılacaktır. Bunun dışındaki müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlan edilen mal ve hizmet alımı hususlarında bu kapsamda şifahi müracaat veya görüşmelere istinaden yapılabilecek farklı uygulamalara işlem yapılmayacaktır.

13.           Doğrudan Temin Alımlarına ilişkin kararlar, idare tarafından yüklenici bazında ve tutarlarında belirtilerek, ilgili malzeme/hizmet alımının neticelenmesinden sonra www.ekm.tsk.tr adresli kurumsal web adresinde açıklanacaktır. İHALE SONUCU HAKKINDA TELEFON İLE KESİNLİKLE BİLGİ VERİLMEYECEKTİR.

14.           TESLİM SÜRESİ İDARE VE FİRMA TARAFINDAN BELİRTİLMEDİĞİ TAKDİRDE TESLİM SÜRESİ 7 (YEDİ) TAKVİM GÜNÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

15.           Kargo ile malzeme teslimi kabul edilmeyecektir.

16.           Parça numarası ile çıkılan Doğrudan Temin alımlarında, teklif gönderen firmalar stok numarasının altında birden fazla parça numarası bulunması durumunda hangi parça numarasına teklif verdiklerini belirteceklerdir.

17.           Teklif edilecek ürün raf ömürlü malzeme ise malzemenin üretim tarihi ile teslim tarihi arasında geçen süre en fazla raf ömrünün 1/3’ü kadar olacaktır. Söz konusu bu sürenin raf ömrünün 1/3’ünden daha fazla olması ve idare tarafından malzemenin raf ömrü dolmadan sarf edileceği / kullanılacağı tespit edilmesi durumunda kamu menfaati dikkate alınarak idare malzemeyi kabul edip etmemekte serbesttir.

18.           Yükleniciler tarafından teslim edilen mal/hizmetler, Muayene Komisyonu tarafından teklif mektubunda belirtilen bilgilere (Teknik Tanımlama Bilgisi (MRC) / Parça Numarası / Teknik Föy / İsterler Dokümanı / Teknik Şartname / Numune / TSE / Marka-Model vb.) göre muayene (Muayene Komisyonun gerekli gördüğü durumlarda teslim edilen mal/hizmetler fonksiyon muayenesine tabi tutulacaktır.) edilecektir. Ürün/ürünlere yönelik kalite belgeleri malzeme teslimi esnasında malzemeler ile birlikte teslim edilecektir.

19.           Karar tutarının 5.000,00 TL’nin altında kalması durumunda sözleşme yapılmayacak ve teminat alınmayacaktır.

20.           Doğrudan Temin Genel Şartlar Taahhütnamesinde belirtilen tüm şartları OKUDUM, ANLADIM, KABUL EDİYORUM. Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nın yapacağı ve istekli olarak katılacağımız tüm Doğrudan Temin alımlarında bu şartları eksiksiz yerine getireceğime ve bu şartlar gereği firmamız lehine/aleyhine doğacak yaptırımlara itiraz etmeyeceğime TAAHHÜT EDİYORUM.

ALIM TARİH VE SAATİ

25.01.2017 12:00

S.NO

NIIN

MALZEMENİN/HİZMETİN CİNSİ VE ÖZELLİKLERİ

D B

TEKLİF EDİLEN İNDİRİM ORANI

1

-

  YETKİLİ SERVİS MEKANİK İŞÇİLİK İNDİRİMİ

 %

 

1

-

  YETKİLİ SERVİS YEDEK PARÇA İNDİRİMİ

 %

 

KDV HARİÇ TOPLAM (yazı ile) ...........................................................TL DIR.

KDV HARİÇ TOPLAM (rakam ile)

………………..TL

Yukarıda onay numarası yer alan Doğrudan Temin Alıma ilişkin alım dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de dahil olmak üzere alım dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak teklif verdiğimi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmemem durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimi beyan ediyor ve bu kapsamda aşağıda yer alan belgegeçer (faks) numarama tebligat yapılmasını kabul ediyorum.

MALZEMENİN /HİZMETİN
TESLİM SÜRESİ

(TESLİM SÜRESİ …………GÜN )

TEKLİF TARİHİ, YETKİLİ İMZASI VE FİRMA KAŞESİ

YETKİLİ ADI SOYADI

 

 

YETKİLİ T.C. KİMLİK NO.

 

FİRMA TEL NO.

 

FİRMA FAX NO.

 

FİRMA VERGİ NO.

 

FİRMA ADRESİ

 

TEKLİF MEKTUBUNDA YER ALAN BİLGİLER VE TEKLİF FORMATI DEĞİŞTİRİLMEYECEKTİR. İSTENEN TÜM BİLGİLER EKSİKSİZ DOLDURULACAKTIR. MEVCUT BİLGİLERİ / FORMATI DEĞİŞTİRİLEN VE EKSİK BİLGİ YER ALAN TEKLİF MEKTUPLARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

                 

 

T.C.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

GÖLCÜK TERSANESİ KOMUTANLIĞI

YETKİLENDİRİLEN ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

41650 GÖLCÜK/KOCAELİ

 

BELGEGEÇER (FAX): (0262) 414 10 07 / TEL: (0262) 414 66 01

 

KOMUTANLIK VERGİ NUMARASI         : 4070228819

VERGİ DAİRESİ                                               : GÖLCÜK VERGİ DAİRESİ / GÖLCÜK                                             ...../...../ 2017

 

KONU: Doğrudan Temin ile ilgili Genel Şartlar.

 

“İSTEKLİ FİRMALARA”

 

İLGİ: 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve İlgili Mevzuat

 

1.            Gölcük Tersanesi Komutanlığınca ihtiyaç duyulan Ek listede cinsi, miktarı ve özelliği belirtilen malzeme/hizmet ilgi kanunun 22(d) maddesi kapsamında “Doğrudan Temin Yöntemi” ile satın alınacaktır.

2.            Gölcük Tersanesi Komutanlığı, Teklif Mektubunda belirtilen malzeme/hizmetin tamamını ya da bir kısmını hangi firma/firmalardan satın alacağı konusunda serbesttir.

3.            Doğrudan Temin ile ilgili olarak yapılacak olan SÖZLEŞME ve diğer belgeler için noter tasdiki aranmayacak olup, ihtiyaca göre teminat alınacaktır veya alınmayacaktır. Teminat alınacaksa; yüklenici firma tarafından peşin olarak Gölcük Deniz Filoları Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacak ve alındı makbuzu Gölcük Tersanesi Komutanlığına getirildikten sonra sözleşme imzalanacaktır. Yüklenici firma uygun ürünü/hizmeti verdiği takdirde ödeme işlemleri ile birlikte teminatı iade edilecektir.Teminat iadesine ilişkin firmalara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.Fakat ürün/hizmet teslim edilemez veya teslim edilen ürün/hizmet muayenede uygun bulunmaz ise teminat hazineye irad kaydedilecektir.

4.            Ödeme, mal/hizmetin teslimi ve muayenesinin uygun bulunmasını durumunda, Komutanlığımızca düzenlenecek ödeme evrakları ile T.C.Ziraat Bankası Gölcük Şubesi aracılığıyla firmanın banka hesabına (IBAN NUMARASI) havale yolu ile alım bedeli (fatura bedeli) üzerinden yapılacaktır. Fatura üzerine IBAN numaralarının yazılması zorunludur. Eksik bilgi nedeniyle ödeme işlemlerinde oluşacak gecikme yüklenici sorumluluğundadır.

5.            488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa göre; ihaleyi kazanan firma/firmalar tarafından ilgili Mal Müdürlükleri veya Defterdarlıklara sözleşme yapılacaksa  “Sözleşme Pulu Damga Vergisi” ödemesi yapılarak alınacak makbuz idareye teslim edilecektir.

6.            488 Sayılı Damga Vergisi Kanunu Ekli (1) sayılı tablonun II/2 nci fıkrasında belirtilen oranlarda “Makbuz Damga Vergisi”, kesilecektir.

7.            3065 Sayılı KDV Kanunu uyarınca, 13’üncü maddede sayılan istisnalar kapsamına giren işlemler dolayısıyla düzenlenen fatura ve benzeri bölgelerde gösterilen işlem bedelinin KDV hariç tutarının 100 TL’nin altında olması halinde bu işlemlerde istisna uygulanmaz ve genel esaslar çerçevesinde KDV hesaplanır.

8.            Malzemeler; sözleşme yapılacaksa sözleşmenin imzalanmasını müteakip teslim süresi sonuna kadar, sözleşme yapılmayacaksa belgegeçer ile yükleniciye siparişin verilmesine müteakip teslim süresi sonuna kadar Gölcük Tersanesi K.lığı ilgili malzeme ambarına teslim edilecektir.

9.            Hizmetler; belgegeçer ile yüklenicinin sözleşmeye davet edilmesi ve sözleşmenin taraflarca imzalanmasını müteakip teslim süresi sonuna kadar teslim edilecektir. Hizmetin tamamlandığı ve muayeneye hazır olduğu yüklenici tarafından Gölcük Tersanesi K.lığına yazılı olarak belgegeçer ya da elden bildirilecektir. Hizmetin tamamlandığının yüklenici tarafından bildirilmemesi durumunda, hizmet işinin muayenesine başlanmayacaktır.

10.          Yüklenici işin teslimi sırasında mevcut yasa, yönetmelik ve tüzüklerle belirtilen iş ve işçi sağlığı ile ilgili tüm güvenlik önlemlerini alacak ayrıca 18 yaşın altında sigortasız işçi çalıştırmayacaktır.

11.          Malların idareye taşıması, idarece belirlenecek ilgili malzeme ambarına boşaltılması, muayeneye uygun halde istiflenmesi ve malın reddi halinde tekrar ambardan alınması yüklenicinin sorumluluğundadır. Bu kapsamda yapılacak tüm masraflar yükleniciye aittir.

12.          Teslim edilecek malzemelerin üzerine, ilan metninde örneği bulunan malzeme etiketi yapıştırılmış şekilde teslim edilecektir.

13.          Teslim edilecek malların orijinal ambalajında teslimi, orijinal ambalajlı olarak piyasaya arz edilmeyen malların ise taşıma ve depolama şartlarından etkilenmeyecek şekilde idarece belirtildiği şekilde ambalajlanması yüklenicinin sorumluluğundadır. Bu kapsamda yapılacak tüm masraflar yükleniciye aittir.

14.          Muayene edilecek mal/hizmetin; tamamının incelenmesini kolaylaştıracak bir düzende bulundurulması, numunenin ve numune alımı ile ilgili her türlü aparat ve mal/hizmetin hazır edilmesi, muayene başlamadan önce mal/hizmetin belirli bölümlere ayrılması, yüklenici tarafından sağlanacaktır.

15.          Yüklenici yapılacak muayene sonuçlarına verilen RED (Niteliklerine Uygun Değildir) raporuna itiraz edemez.

16.          Muayene sonucu red olan mal/hizmeti yüklenici firma 10 (on) gün içinde teslim almak zorundadır. Belirtilen süre zarfında teslim alınmayan mal/hizmet için KDV dâhil toplam tutar üzerinden günlük %0,5 (binde beş) oranında ardiye ücreti tahsil edilecektir.

17.          Gecikme cezası Yükleniciye ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın ödemelerden kesilir. Bu cezanın ödemelerden karşılanamaması halinde yükleniciden ayrıca tahsil edilir. Sözleşme yapıldıktan sonra yüklenicinin taahhüdünden vazgeçmesi veya taahhüdünü, sözleşme hükümlerine göre uygun olarak tamamını veya bir kısmını yerine getirmemesi halinde idare sözleşmeyi fesheder. Bu durumda yatırılan teminatın TAMAMI hazineye irad kaydedilir.

18.          Garanti süresi içinde veya son kullanma tarihinden önce yüklenicinin teslim ettiği malzemenin evsafını kaybetmesi halinde, evsafını kaybeden malzeme ücret talep etmeksizin yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresi en az 2 yıl olacak ancak raf ömrü bu süreyi aşan malzemeler için raf ömrü süresi kadar olacaktır. Garanti süresi 2 yıldan az olan malzemeler için garanti süreleri sözleşmede belirtilmek üzere idare takdirindedir.

19.          Teklif edilecek ürün raf ömürlü malzeme ise malzemenin üretim tarihi ile teslim tarihi arasında geçen süre en fazla raf ömrünün 1/3’ü kadar olacaktır. Söz konusu bu sürenin raf ömrünün 1/3’ünden daha fazla olması ve idare tarafından malzemenin raf ömrü dolmadan sarf edileceği / kullanılacağı tespit edilmesi durumunda kamu menfaati dikkate alınarak idare malzemeyi kabul edip etmemekte serbesttir.

20.          Çalışma Bakanlığının yayımladığı tebliğe uygun olarak ‘Malzeme Güvenlik Bilgi Formu’ olması gereken malzemeler için malzeme teslimi esnasında ‘Malzeme Güvenlik Bilgi Formu’ teslim edilecektir.

21.          Yükleniciler tarafından teslim edilen mal/hizmetler, Muayene Komisyonu tarafından teklif mektubunda belirtilen bilgilere (Teknik Tanımlama Bilgisi (MRC) / Parça Numarası / Teknik Föy / İsterler Dokümanı / Teknik Şartname / Numune / TSE / Marka-Model vb.) göre muayene edilecektir.

22.          Kargo ile malzeme teslimi kabul edilmeyecek, malzeme teslimleri sipariş belgegeçerinde (faksında) belirtildiği tarihe ve saate kadar Gölcük Tersanesi K.lığı ilgili ambarına bizzat teslim edilecektir.

23.          Yüklenici firma/firmalar idaremize teslim ettikleri malzeme/hizmetin tutarı 1.000,00 TL.’yi aşması durumunda, ödeme aşamasında fatura ile birlikte, bağlı bulunduğu Vergi Dairesinden alacağı, Vergi Borcu durumunu belirten bir yazıyı idaremize teslim edeceklerdir. Hizmet alımlarında SGK Borcu Yoktur yazısı ayrıca idareye teslim edilecektir. Ödemelerde bu belgelerin eksikliği nedeniyle yaşanacak gecikmeler yüklenici sorumluluğundadır.

24.          Alımda her bir kalem ayrı ayrı kalem bazında, kısım bazında veya toplam bedel üzerinden değerlendirilebilecek olup, ekonomik fiyat olması durumunda iki veya daha çok firmadan alım yapılabilecektir. Muayene ve kabul aşamasında birden fazla kalemli alımlarda kalem bazında kısmi kabul ve ödeme yapılabilecektir. Bu husus ilanda belirtilecektir.

25.          Doğrudan Temin Yöntemiyle yapılan alımlarda firmalar tarafından;

 

                a.            Taahhüt ettiği malzemeleri/hizmetleri süresi içerisinde GETİRMEMESİ,

                b.            Sözleşmeye davet edildiği halde süresi içerisinde sözleşmeyi İMZALAMAMASI,

                c.            5’inci maddede yer alan giderleri ilgili makamlara YATIRMAMASI,

                ç.            Teslim ettiği mal/hizmetin muayenede RED EDİLMESİ,

 

gibi nedenlerle edinimlerini yerine getirmeyen ve bunu alışkanlık haline getirdiği tespit edilen firmaların teklif mektupları, içinde bulunulan mali yıl ile sınırlı kalmak kaydıyla, idare tarafından belirlenecek süre içinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

26.          Teklif vermeye istekli firmalar tarafından aynı alımda aynı kalemlere aynı belgegeçer cihazından gönderildiği tespit edilen ve / veya aynı iletişim bilgisine sahip istekli firmaların teklifleri, 4734 Sayılı Kanunun 17’ nci maddesi gereğince değerlendirmeye alınmayacaktır.

27.          4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ile ilgili olarak ihalelere katılmaktan yasaklanan firmaların teklifleri, yasaklı oldukları süre boyunca KİK Genel Tebliği hükümleri gereğince geçersiz sayılacaktır.

28.          Doğrudan Temin Alımlarına ilişkin kararlar, idare tarafından yüklenici bazında ve tutarlarında belirtilerek, ilgili malzeme/hizmet alımının neticelenmesinden sonra www.ekm.tsk.tr adresli kurumsal web adresinde açıklanacaktır. İHALE SONUCU HAKKINDA TELEFON İLE KESİNLİKLE BİLGİ VERİLMEYECEKTİR.

29.          İdareye belgegeçer veya kurumsal e-posta (golterstedarik@dzkk.tsk.tr) yoluyla teklif gönderilebilecektir. Firmalarca teklif mektuplarının e-posta yoluyla gönderilmesi durumunda e-postanın idareye gönderildiği tarih ve saat geçerli olacaktır. Belgegeçer yoluyla teklif gönderilmesi durumunda firmaların, gerekli bilgileri  belgegeçerde yer alması için belgegeçer ayarlarını yapmaması veya bahse konu bilgilerde idare kayıtları ile uyuşmazlık bulunması halinde; idare tarafından kayıt altına alınan tarih ve saatler ile belgegeçer jurnali (gün sonu raporu) geçerli olacaktır. Doğrudan Temin Alımları için belirtilen ihale tarih ve saatleri dışında gönderilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

30.          Yüklenici ödeme aşamasında tanzim edeceği faturasını vergi dairesi ve vergi numarası bilgilerini (GÖLCÜK VERGİ DAİRESİ / VERGİ NUMARASI: 4070228819) yazarak Gölcük Tersanesi Komutanlığı adına kesecektir.

31.          3065 sayılı kanun 13/f maddesi gereğince KDV’den İSTİSNA (MUAF) tutulan alımlara ilişkin yüklenici firmalara idare tarafından posta yoluyla gönderilecektir. Ancak isteyen firmalar muafiyet belgelerini Komutanlığımız 500 Müdürlüğü Ödemeler Kısmından elden teslim alabilecektir.

32.          Sözleşmesiz alımlarda, yükleniciye tebliğ edilen son teslim tarihinden sonra gecikmeli olarak teslim edilebilecek malzemeler için son teslim tarihinde veya öncesinde, süre uzatım dilekçesi yüklenici tarafından yazılı olarak elden, belgegeçer veya e-posta ile idareye gönderilecektir. Bahse konu dilekçe, idare tarafından uygun görüldüğü takdirde, cezalı süre teslim süresine eklenecektir. Cezalı sürede geçen her gün için KDV hariç tutar üzerinden %1 (yüzde 1) oranında ceza uygulanacak ve firmanın hak edişinden kesilecektir. Toplam ceza tutarı 50,00 TL’den az olamaz. Fatura bedeli 50,00 TL’den az olan işlerde firmanın hak edişi kadar ceza kesilecektir. Bunun dışında herhangi bir süre uzatımı verilmeyecek ancak 4735 sayılı kanun 10.maddesinde belirlenen haller dâhilinde, gerekli belgelerin ibraz edilmesi durumunda verilebilecektir. İdare tarafından uygun görüldüğü takdirde verilecek toplam cezalı süre teslim süresini veya 90 takvim gününü geçemez.

33.          İstekliler, Doğrudan Temin Alımları ile ilgili genel hususların yer aldığı bu belgeyi alımlara yönelik verecekleri teklif mektubu kapsamında kabul ve taahhüt etmiş sayılacaktır.

34.          Doğrudan Temin Alımlarında dosya karara bağlanmadan önce ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren firmaların Kamu İhale Genel Tebliği gereği EKAP üzerinden yasaklılık sorgulaması yapılması gerektiğinden firmalar tarafından verilecek teklif mektubunda firmaya ait bilgiler eksiksiz olarak doldurulacaktır.

35.          Muayene edilecek mal/hizmetin; tamamının incelenmesini kolaylaştıracak bir düzende bulundurulması, numunenin ve numune alımı ile ilgili her türlü aparat ve mal/hizmetin hazır edilmesi, muayene başlamadan önce mal/hizmetin belirli bölümlere ayrılması, yüklenici tarafından sağlanacaktır.

36.          Yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde teklif mektubunuzun Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edilmesi gerekmektedir.

                Rica ederim.

 

 

SÖZLEŞME NO:                     

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL/HİZMET ALIMINA AİT SÖZLEŞME

 

Birim Fiyat Mal/Hizmet Alımı Sözleşmesi ( ONAY   )

 

Madde1- Sözleşmenin Tarafları:

Bu sözleşme, bir tarafta Gölcük Tersanesi Komutanlığı Gölcük/KOCAELİ (bundan sonra “İdare” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta (bundan sonra “Yüklenici” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dâhilinde akdedilmiştir.

 

Madde2- Taraflara İlişkin Bilgiler  :

2.1.         İdarenin adı                                                         :Gölcük Tersanesi Komutanlığı

                İdarenin adresi                                   :Gölcük/KOCAELİ

                Tel. No.                                                 : 02624146601-4525

                Faks No.                                                              : 0 262 4141007

                E-POSTA                                                             : golterstedarik@dzkk.tsk.tr

2.2.         Yüklenicin Adı/Ticaret Unvanı          :

                Yüklenicinin Tebligat Adresi                            :

                Telefon No.                                                         :

                Faks No.                                                              :

2.3.         Her iki taraf madde 2.1 ve 2.2. de belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.

 

Madde3- Alt Yüklenicilere İlişkin Bilgiler ve Sorumluluklar:

Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.

 

Madde4- Sözleşmenin Dili:

Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.

 

Madde5-Satın Alınacak Mal/Hizmetin adı, Niteliği, Türü ve Miktarı:

5.1.         Mal/Hizmetin Adı                : TABLO 1’debelirtilmiştir.

5.2.         Mal/Hizmetin Miktarı          : TABLO 1’de belirtilmiştir.

 

TABLO 1

S.NO

MALZEME ADI

STOK NO

MİKTAR

D/B

BİRİM FİYATI(TL)
(KDV HARİÇ)

TUTARI (TL)
(KDV HARİÇ)

 

 

 

 

 

 

 

KDV ORANI % 18 TOPLAM (KDV HARİÇ)

+ KDV

 

Satın alınacak mal/hizmet İstenilen evsaf özelliklere göre ve bu sözleşmede belirlenen şartlar dâhilinde Yüklenici tarafından idareye teslim edilecektir.

5.3.         Yükleniciden İstenen Belgeler/Yeterlilik Kriterleri: YÜKLENİCİ MAL/HİZMETLE BİRLİKTE VARSA TSE BELGESİ / TSEK BELGESİ / TSE UYGUNLUK BELGESİ / HCCP BELGESİ / İSO BELGESİ VEYA ULUSLARARASI STANDARTLARDAKİ KALİTE UYGUNLUK (AQAP SERİSİ) GİBİ BELGELERİN FOTOKOPİSİNİ MAL/HİZMET İLE BİRLİKTE TESLİM EDİLECEKTİR.

 

Madde6- Sözleşmenin Türü, Bedeli ve Süresi:

6.1.         Sözleşmenin Türü: Bu sözleşme teklif birim fiyat sözleşme olup, madde 5. de yer alan her bir mal/hizmet kaleminin miktarı ile bu mal/hizmet kalemleri için yüklenici tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan ve madde 6.2. de belirtilen tutar üzerinden akdedilmiştir.

6.2.         Sözleşmenin Bedeli:

6.3.         Sözleşmenin Süresi: Sözleşmenin imzalanmasından itibaren mal/hizmetin garanti süresinin sonuna kadardır. Mal/Hizmet için garanti istenmemişse, mal/hizmetin kesin kabulünün yapılıp, ödemenin gerçekleşmesi ile sözleşme sona erecektir.

 

Madde7-Sözleşme Bedeline Dâhil Olan Giderler:

Taahhüdün (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlar dâhil) yerine getirilmesine ilişkin vergi (KDV Hariç), damga vergisi, karar damga vergisi, sözleşme damga vergisi, resim, harç, ambalaj, yükleme, boşaltma, istif ve ulaşım ile her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dâhildir.

 

Madde8- Teminat Alınması, İadesi ve İrat edilmesine ilişkin hususlar:

8.1.         KDV hariç toplam tutarın %6’sı oranında teminat yüklenici tarafından peşin olarak Gölcük Deniz Filoları Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacak ve alındı makbuzu Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildikten sonra sözleşme imzalanacaktır. Yüklenici firma ürünü getirdiği takdirde teminatı iade edilecek fakat ürün teslim edilmez veya ihtiyaç özelliklere uygun bulunmaz ise hazineye irad kaydedilecektir.

 

Madde9- Vergi, Resim ve Harçlar ile Sözleşmeyle İlgili Diğer Giderler:

Sözleşme hükümlerinin ve taahhüdün tamamının yerine getirilmesine ait her türlü vergi (KDV HARİÇ), resim ve harçlarla; bu sözleşme ile ilgili diğer giderlerin tümü yüklenici tarafından karşılanacaktır.

 

Madde10- Montaj, İşletmeye Alma, Eğitim, Bakım Onarım, Yedek Parça Gibi Destek Hizmetlerine ait Şartlar: Bu madde boş bırakılmıştır.

10.1.       Bu madde boş bırakılmıştır.

 

Madde 11- Mal/Hizmetin Teslim Alma Şekil ve Şartları ile Teslim Programı:

11.1.       Mal/Hizmetin Teslim Edilme / Yapılma Yeri: Gölcük Tersanesi Komutanlığı Gölcük/KOCAELİ Transit Ambarına teslim edilecektir. Transit Ambarı TEL: 0262 41466010 Dâhili: 4576

11.2.       İşe Başlama Tarihi: Sözleşmenin imzalanmasını takip eden takvim günü başlar.

11.3.       Teslim Şekli: Tek Partide Teslim edilecektir.

11.4.       Teslimat Programı: Yüklenici sözleşme konusu mal/hizmeti TAKVİM GÜNÜNE ( …../…../2017 ) kadar teslim edecektir. Bu sürenin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde takip eden ilk mesai günü saat 16:00’a kadar yüklenici veya yetkili temsilcileri tarafından mal/hizmet idareye teslim edilecektir. Bu durumda ceza uygulanmayacaktır. Saat 16:00’dan sonra getirilen/yapılan mal/hizmet o gün teslim alınmayacaktır. Teslim edilen mal/hizmetin her türlü yükleme ve boşaltma işlemleri ve buna ait masraflar yükleniciye aittir.

11.5.       Yüklenicinin talep etmesi ve idarenin de uygun görmesi halinde ihale konusu mal/hizmet teslim edilirken/yapılırken idareye ait forklift kullandırılabilecektir. 3 Tonluk Akülü Forklift saat ücreti, 7 Tonluk Dizel Forkliftin saat ücreti ve Kreynin saat ücretinin toplam tutarı yüklenici tarafından Gölcük Tersanesi Komutanlığı Döner Sermaye Müdürlüğünün hesabına yatırılmasına müteakip forklift/kreyn kullanılmasına müsaade edilecektir.

 

Madde 12- Ödeme Yeri, Şartları ve Avans Verilip Verilmeyeceği:

12.1.       Ödeme Yeri: Sözleşme bedeli karşılığında yapılacak her türlü ödeme Gölcük Deniz Filoları Saymanlık Müdürlüğü’nce bu sözleşmede düzenlenen hata, kusur ve eksikliklere ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla aşağıda belirtilen zamanlarda ve şekilde ödenecektir.

12.2.       Ödeme Koşulları ve Zamanı : Ödemeye esas para birimi Türk Lirası (TL) dır. İdare tarafından mal/hizmetin teslim, muayene ve kabul işlemlerinin yapılmasını ve Taşınır İşlem Belgesinin hazırlanmasına müteakip ödeme yapılacaktır. Ödeme, yüklenicinin fatura üzerinde veya vereceği dilekçede belirteceği banka hesabına havale edilmek suretiyle yapılacaktır.

12.3.       Avans Verilip Verilmeyeceği: Bu iş için avans verilmeyecektir.

12.4.       Birden fazla kalemli alımlarda kısmi kabul yapılacağından kabulü yapılan kısmın bedeli ayrıca yükleniciye ödenecektir.

 

Madde 13- Fiyat Farkı:

13.1.       Yüklenici, sözleşme süresince vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.

13.2.       Bu iş için fiyat farkı verilmeyecektir.

 

Madde 14 - Mücbir Sebepler ve Süre Uzatımı Verilebilme Şartları:
Yükleniciye mücbir sebepler veya idareden kaynaklanan nedenlerle madde 11.4. de belirtilen teslim süresi dışında taahhüdünü yerine getirmesi için süre uzatımı verilebilecektir. Süre uzatımı verip/vermemek konusunda idare serbesttir. Bu tarz süre uzatımında herhangi bir ceza uygulanmayacaktır.

                Mücbir sebepler:

                a)            Doğal afetler,

                b)            Kanuni grev,

                c)            Genel salgın hastalık,

                ç)            Kısmi veya genel seferberlik ilanı,

                d)            Gerektiğinde Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenecek benzeri diğer haller.

 

Madde 15- Gecikme Halinde Alınacak Cezalar:

15.1.       Yükleniciye tebliğ edilen son teslim tarihinden sonra gecikmeli olarak teslim edilebilecek malzemeler için son teslim tarihinde veya öncesinde, süre uzatım dilekçesi yüklenici tarafından yazılı olarak elden, belgegeçer veya kurumsal e-posta (golterstedarik@dzkk.tsk.tr) yolu ile idareye gönderilecektir. Bahse konu dilekçe, idare tarafından uygun görüldüğü takdirde, cezalı süre teslim süresine eklenecektir. Cezalı sürede geçen her gün için KDV hariç tutar üzerinden %1 (yüzde 1) oranında ceza uygulanacak ve firmanın hak edişinden kesilecektir. Toplam ceza tutarı 50,00 TL’den az olamaz. Fatura bedeli 50,00 TL’den az olan işlerde firmanın hak edişi kadar ceza kesilecektir. Bunun dışında herhangi bir süre uzatımı verilmeyecek ancak 4735 sayılı kanun 10.maddesinde belirlenen haller dâhilinde, gerekli belgelerin ibraz edilmesi durumunda verilebilecektir.

15.2.       Yüklenici tarafından yazılı olarak elden veya belgegeçer ile cezalı süre talep edilmesi durumunda, İdare hizmet/malın gerekliliğini ve tekrar alım sürelerinden kaynaklanabilecek gecikmeleri değerlendirerek ilave cezalı süre uzatımı verip vermemek konusunda serbesttir. İdare tarafından uygun görüldüğü takdirde verilecek toplam cezalı süre teslim süresini veya en fazla 90 takvim gününü geçemez.

 

Madde 16- Sözleşmede Değişiklik Yapılması:
16.1.       Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve idare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:

                (a)           Hizmet/Malın montaj veya teslim yeri.

                (b) Hizmet/Malın süresinden önce montaj ve teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.

16.2.       Bu hallerin dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.

 

 

Madde 17- Yüklenicinin Yükümlülükleri:

17.1. Yüklenicinin Genel Yükümlülükleri: Yüklenici, işlere gereken özen ve ihtimamı göstermeyi, sözleşme konusu mal/hizmeti, sözleşme ve ihale dokümanlarına göre belirlenen süre, miktar ve bedel dâhilinde gerçekleştirmeyi ve oluşabilecek kusurları sözleşme hükümlerine uygun olarak gidermeyi kabul ve taahhüt eder. Yüklenici, üstlenmiş olduğu iş ve bu işe ilişkin programa uygun olarak, mal/hizmetin süresinde teslim ve montajı için gerekli her türlü makine, araç ve yardımcı tesisleri hazırlamak, her türlü malzemeyi ve personeli sağlamak zorundadır. İdarenin uyarı ve talimatlarına uymayarak, burada belirtilen yükümlülüklerin ihlal edilmesi halinde yüklenici, İdarenin ve üçüncü şahısların tüm zararlarını karşılamak zorundadır.

17.2.       Yüklenicinin Çalıştırdığı Personele İlişkin Sorumlulukları:

17.2.1.   Yüklenici, işin yerine getirilmesi sırasında yasa, yönetmelik ve tüzükler ile belirlenen ve ILO standartlarına uygun iş ve işçi sağlığı ile ilgili tüm güvenlik önlemlerini alacaktır.

17.2.2.   Yüklenicinin ilgili mevzuata göre gerekli önlemleri almasına rağmen olabilecek kazalarda, Yüklenicinin personelinden kazaya uğrayanların tedavilerine ilişkin giderlerle kendilerine ödenecek tazminat Yükleniciye aittir. Ayrıca personelden iş başında veya iş yüzünden ölenlerin defin giderleri ile ailelerine ödenecek tazminatın tümü de Yüklenici tarafından karşılanır.

 

Madde 18- Ambalajlama:

Sözleşme konusu mal/hizmet, (ilan metninde belirtilmiş) orijinal ambalajında isterler dokümanına uygun teslim edilecektir. Mal/hizmetin uygun şekilde teslim edilmemesi nedeniyle meydana gelebilecek ve sigorta tarafından karşılanmayan hasar, zarar ve eksiklikler yükleniciye ait olacaktır.

 

Madde 19- Mevzuata Uygunluk:

Yüklenici, ilgili bütün ihbarların verilmesi ve bütün ödemelerin yapılması da dâhil olmak üzere,

                (a)           İşin yürütülmesine ve tamamlanmasına ve malda/hizmet işinde olabilecek kusurların düzeltilmesine ilişkin olarak bütün Kanun, yönetmelik, tüzükler, kararname, genelge, tebliğ ve diğer ilgili mevzuata,

                (b)           Kamu Kurum ve Kuruluşlarının alacağı kararlar ile Mahkeme kararlarına, uyacak ve İdareyi bu hükümlerin ihlali nedeniyle maruz kalabileceği bütün cezalardan ve sorumluluklardan dolayı tazmin edecektir.

 

Madde 20- Sigorta:

Sigortaya ilişkin bir zorunluluk olmadığı hallerde, Yükleniciler mal/hizmetin tamamını, İdareye teslim edildiği tarihten mal/hizmetin kabulüne kadar geçen süreler için sigorta ettirmemeleri halinde ortaya çıkan zararlar yükleniciye aittir.

 

Madde 21- Denetim, Muayene ve Kabul İşlemleri:

21.1.       Muayene ve Kabul şekil ve şartları: Yüklenicinin malı/hizmeti ihale dokümanına uygun şekilde teslim etmesi veya dokümana uygun olarak teslime hazır hale getirildiğini idareye bildirmesinden itibaren en geç beş işgünü içinde idarece muayene ve kabul işlemlerine başlanır.

21.1.1.   Muayene edilecek mal/hizmetin; tamamının incelenmesini kolaylaştıracak bir düzende bulundurulması, numunenin ve numune alımı ile ilgili her türlü aparat ve mal/hizmetin hazır edilmesi, muayene başlamadan önce mal/hizmetin belirli bölümlere ayrılması, yüklenici tarafından sağlanacaktır.

21.1.2.   Teslim edilen mal/hizmetin fiziksel muayenesi Gölcük Tersanesi Komutanlığı Doğrudan Temin Muayene Komisyonu tarafından ilan edilen özelliklere (Parça Numarası/MRC/TS/Föy/Teknik Şartname/İsterler Dokümanı/Marka-Model bilgilerine vb.) göre yapılacaktır.

21.1.3.   Yüklenici fiziksel muayene sonucu verilen RET raporuna itiraz edemez.

21.1.4.   Muayene sonucu red olan mal/hizmeti yüklenici firma 10 (on) gün içinde teslim almak zorundadır. Belirtilen süre zarfında teslim alınmayan mal/hizmet için KDV dâhil toplam tutar üzerinden günlük %0,5 (binde beş) oranında ardiye ücreti tahsil edilecektir.

21.2.       Gecikme cezası Yükleniciye ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın ödemelerden kesilir. Bu cezanın ödemelerden karşılanamaması halinde yükleniciden ayrıca tahsil edilir.

21.3.       Sözleşme yapıldıktan sonra yüklenicinin taahhüdünden vazgeçmesi veya taahhüdünü, sözleşme hükümlerine göre uygun olarak yerine getirmemesi halinde idare sözleşmeyi fesheder. Yatırılan teminatın tamamı hazineye irad kaydedilir.

21.4.       Yürürlükteki Mal/Hizmet Alımları Denetim, Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik ve TSK Mal/Hizmet Alımları Denetim, Muayene ve Kabul İşlemleri Yönergesi gereğince birden fazla kalemli alımlarda kısmi kabul yapılabilecektir (birden fazla kalemli alım olsa dahi sistemin/malzemenin bütünlüğünü bozacak durumlarda kısmi kabul uygulanıp uygulanmamasında idare serbesttir). Kabul edilen mal / malların bedeli ayrı ayrı ödenecektir. Kısımlı ihalelerde her bir kısım için ayrı ayrı uygulanacaktır.

21.5.       Teslim edilen mal/mallar için kısmi kabul yapılarak ödemesinin yapılmış olması 4735 sayılı Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanununun sözleşme feshi ile ilgili hükümlerinin uygulanmasını ortadan kaldırmaz. Kabul edilmeyen bölüm için sözleşmenin fesh edilmesi gerektiğinde sözleşmedeki teminatın tamamı hazineye irat kaydedilecektir.

 

Madde 22- Sözleşme ve Eklerine Uymayan İşler:

22.1.       Yüklenici teslim, montaj ve ambalajlama şekli ve durumu, sözleşme ve şartnamelere uymayan, eksik ve kusurlu oldukları tespit edilen mal/hizmeti, idarenin talimatı ile belirlenen süre içinde bedelsiz olarak değiştirmek veya düzeltmek zorundadır. Bundan dolayı bir gecikme olursa bu sözleşmenin gecikme cezasına ilişkin hükümleri uygulanır.

22.2.       Yüklenici tarafından mal/hizmete ait teknik dokümandan farklı olarak önerilen işler, ancak teknik ve sanat kurallarına ve istenen özelliklere uygun ve mevcudundan daha iyi özelliklere sahip olduğu komisyon tarafından onaylanması halinde kabul edilebilir. Ancak, bu takdirde yüklenici ilave bedel isteyemez.

 

Madde 23- Garanti ve Bakım, Onarım:

23.1.       Yüklenici tarafından teslim edilen mal/hizmetin kesin kabulünden sonra garanti süresi en az 2 (iki) yıl (Raf ömrü olan için raf ömrü kadar.) olacaktır. Garanti kapsamındaki mal/hizmette sözleşme süresi içerisinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi veya kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, tüm giderleri yükleniciden tahsil etmek için hukuki işlem başlatacaktır.

23.2.       Yüklenici mal/hizmetin garanti süresi içinde evsafını kaybetmesi halinde idare tarafından durumun kendisine tebliğ tarihinden itibaren 20 (yirmi) takvim günü içerisinde ve hiçbir ücret talep etmeden evsafına uygun yeni mal/hizmeti idareye teslim edecektir.

23.3.       Garanti kullanım hatalarını kapsamayacaktır.

23.4.       Garanti süresince malzeme/hizmetin onarımı idarenin isteyeceği yerde yapılacaktır.

23.5.       Yüklenici garanti ve değiştirme hususlarına yönelik ayrıca bir taahhütname vermeyecektir. Yüklenici sözleşmeyi imzalamakla yukarıda belirtilen garanti ve değiştirme hususlarını kabul etmiş sayılacaktır.

 

Madde 24- Sözleşmenin Feshi ve Tasfiyesi:

24.1.       İdarenin Sözleşmeyi Feshetmesi: Aşağıda belirtilen hallerde idare sözleşmeyi fesheder:

                (a)           Yüklenicinin taahhüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi,

                (b)           Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi,

hallerinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme fesih edilir.

24.2.       Mücbir Sebeplerden Dolayı Sözleşmenin Feshi: Mücbir sebeplerden dolayı İdare veya Yüklenici sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir.

24.3.       Yüklenicinin Sözleşmeyi Feshetmesi: Sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında, yüklenicinin mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak İdareye bildirmesi halinde, sözleşme fesih edilir.

 

Madde 25- İhale Dokümanında Yer Alan Bütün Belgelerin Sözleşmenin Eki Olduğu:

Satın alınacak mal/hizmete ait ihale dokümanı bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup idareyi ve yükleniciyi bağlar.

 

Madde 26- Anlaşmazlıkların Çözümü:

Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde GÖLCÜK/KOCAELİ mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

 

Madde 27- Hüküm Bulunmayan Haller:

Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 sayılı Kanun ve 4735 sayılı Kanun hükümlerine, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise genel hükümlere göre hareket edilir.

 

Madde 28- Diğer Hususlar:

28.1.       Yüklenici mal/hizmeti teslimi ile birlikte Yetkilendirilen Alım Heyetine teslim edilmek üzere muayeneye esas teşkil edecek numune payı/kapları bedelsiz olarak teslim edecektir.

28.2.       Teslim edildikten sonra muayene sırasında ambalajı bozulan mal/hizmet, yüklenici tarafından bedelsiz olarak değiştirilecektir

28.3.       Muayene masrafları, muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.

28.4.       İdare ve yüklenici arasında bu alıma ait yapılacak olan sözleşmenin asıl sureti idarede muhafaza edilecek olup, ileride doğabilecek hukuki ihtilaflarda idarede bulunan asıl suret geçerli olacak ve yüklenici buna uymayı peşinen kabul edecektir.

28.5.       Sözleşme bedelinin %80’inden daha düşük bedelle tamamlanacağının anlaşılması halinde yüklenici işi bitirmek zorunda olup, alınamayan miktar hakkında hiçbir hak talep edemeyecektir.

 

Madde 29- Yürürlük:

Bu sözleşme, sözleşmenin taraflarca imzasını takip eden gün yürürlüğü girer.

 

Madde 30- İmza:

30.1. Bu sözleşme 30 (otuz) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra       /        /2017 tarihinde 1 (bir) asıl nüsha olarak imza altına alınmış ve idarede alıkonulmuştur. Firmanın talebi halinde fotokopisi verilebilecektir.

 

 

İDARE

YÜKLENİCİ (Yüklenicinin veya usulüne göre yetkilendirilmiş temsilcisinin adı soyadı ve imzası)

 

 

 

 

T.C.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

GÖLCÜK TERSANESİ KOMUTANLIĞI

GÖLCÜK/ KOCAELİ

 

MLZ.   : 84982044-4440-1913-15/Satal.Ks.                                                                                                 Ağustos 2015

 

KONU : Firma Yasaklamaları.

 

(DOSYA)

 

İLGİ     : 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu.

 

1.         Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından Doğrudan Temin alım yöntemi ile gerçekleştirilen tedarik faaliyetleri ilgi Kanun hükümleri ile Kamu İhale Kurumu tarafından yayımlanan İkincil Mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Bu kapsamda yayımlanan Kamu İhale Tebliğinin 22.1.1.1. maddesinde “…4734 sayılı Kanunun 22’nci maddesinde belirtilen hallerde ihtiyaçların; Kanunun 18’ inci maddesinde sayılan ihale usulleri için tespit edilen kurallara uyulmaksızın; ilan yapılmadan, teminat alınmadan, ihale komisyonu kurma ve anılan Kanunun 10’uncu maddesinde sayılan yeterlik kriterlerini arama zorunluluğu bulunmaksızın, ihale yetkilisince görevlendirilecek kişi veya kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması yapılarak temin edilmesi mümkün bulunmaktadır” hükmüne yer verilmiştir.

 

2.         Belirtilen hükmün içeriğinden de anlaşılacağı üzere Doğrudan Temin Alımları söz konusu Kanunda belirlenen ihale usullerine ve kurallarına tabi değildir. Bu nedenle Doğrudan Teminlerde, mal/hizmetin ifası konusunda isteklilerin dürüst ve güvenilir olmasını sağlayacak tedbirleri almak idarenin inisiyatifindedir.

 

3.         Bu kapsamda, Komutanlığımız tarafından Doğrudan Temin Yöntemiyle alımına çıkılan
Mal/Hizmet/Yapım işlerine ait tedarik faaliyetlerinde çeşitli nedenlerle sorumluluklarını yerine getirmeyen firmalara yönelik, kamu menfaati de göz önüne alınarak geçici yasaklama uygulaması yapılmıştır.

 

4.         Ulusal savunma ve güvenliğe yönelik olarak muharip unsurlar için doğrudan temin yöntemi ile gerçekleştirilen tüm tedarik faaliyetlerinin belirlenen usul ve şartlar dâhilinde gerçekleştirilmesi ülke savunmasını ve bekasını doğrudan etkilediğinden firmaların bu hususlara azami riayet ederek yükümlülüklerini yerine getirmeleri büyük önem arz etmektedir.

 

5.         Komutanlığımızca yürütülen doğrudan temin alımlarına istekli olarak teklif verecek tüm firmaların yukarıda belirtilen hususları dikkate alarak yükümlülüklerini yasal mevzuat dâhilinde bu bilinç doğrultusunda yerine getirecekleri inancıyla, halihazırda firmalara yönelik geçici yasaklama uygulamasının 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iptal edilmesine karar verilmiştir.

 

6.         Ancak Doğrudan Temin Yöntemiyle yapılan alımlarda firmalar tarafından çeşitli nedenlerle edinimlerini yerine getirmeyen ve bunu alışkanlık haline getirerek ülke savunmasını zafiyete uğrattığı tespit edilen firmaların teklif mektupları, içinde bulunulan mali yıl ile sınırlı kalmak kaydıyla, kamu menfaati gözetilerek yasal mevzuat dâhilinde idare tarafından belirlenecek süre içerisinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Rica ederim.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                         Aydın EKEN

                                                                                                                                                         Yüksek Mühendis Albay

                                                                                                                                                         Gölcük Tersanesi Komutanı

 

 

 

MALZEME ETİKETİ

BİRLİĞİ: GÖLCÜK TERSANESİ KOMUTANLIĞI

ONAY NUMARASI

 

STOK NUMARASI

 

MALZEMENİN CİNSİ

 

DAĞITIM BİRİMİ

 

TSE/ŞARTNAME NUMARASI

 

PAKET/KUTUDAKİ MİKTAR

 

FİRMANIN TİCARİ ÜNVANI

 

SÖZLEŞME/KARAR TARİH VE NO.

 

TAKSİT/PARTİ TESLİM TARİHİ

 

İMAL TARİHİ

 

SON KULLANMA TARİHİ

 

 

 

MALZEME TESLİMİNDE ETİKETLEME YAPILARAK TESLİMAT GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim