• İhale No
    1649067
  • İhale Adı
    TIBBİ CİHAZ
  • Sektör
    Tıbbi Cihazlar
    Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    27 Haziran 2018 10:00
  • İdare
    Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Yozgat
  • İşin İli
    Yozgat
  • Yayın Tarihi
    26 Haziran 2018
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI YOZGAT İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORGUN DEVLET HASTANESİ

2^106.2018

MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜNE

ilçemiz Sorgun Devlet Hastanesi Baştabibliğinin 2018 Mali yılı ihtiyacı olan aşağıda cinsi ve miktarı yazılan malzemelerin 4734 sayılı Kamu

Metin Kutusu: liradan verebileceğinizi bildirmenizi rica ederim.Metin Kutusu: Mehme<tjJ0ÇOKBAŞI nıihale Kanunun 22/d maddesine göre doğrudan alım yapılacağından KDV HARİÇ kaç FAX : 0354 415 51 99

TEL : 0354 415 12 15 219 19 19/ Dahili : 1105 GSM : 0543 415 12 15 E-posta: yozgatsdh@gmail.com

PİYASA ARAŞTIRMA ve TEKLİF MEKTUBUDUR.

KONU :

S.NO

MALZEMENİN CİNSİ

MİKTARI

NEVİ

Birim Fiyatı

Toplam Tutar

1

HEMŞİRE ÇAĞRI SİSTEMİ HASTA BAŞI (Acil 27, Diyaliz 10)

37

ADET

 

 

 

Not:Tekliflerin2.^-/ 06/2018 Saat:10.00 a Kadar Hastanemiz Satın Alma Birimine Ulaştırılması Rica Olunur

1-              Ödeme  Süresi Fatura Tarihinden itibaren Azami 120 Gündür.

2-               Teklifler TÜRK LİRASI Üzerinden ve KDV HARİÇ verilecektir.

3-             ihaleyi     kazanan firma KARGO ücretini üstlenecektir.

4-            Fiyatı       verilen ürününün UBB kodu verilmelidir.

5-           Fiyatı        verilen ürününün MARKASI ve MENŞEİ mutlaka belirtilmelidir

6-                  Teklifimizi           değerlendiren Firma Kendi Profarma Faturasını kullanmalı yada

Tarafımızdan gönderilen Teklif mektubuna Ticari Kaşe ve İmza yaparak tarafımıza göndermelidir.

7-            Teklifi       değerlendiren Satış Personeli Adını ve Soyadını ve Rahatça ulaşılabilecek telefonunu vermelidir.

8-                  NUMUNE           İSTENECEK ÜRÜNLER NUMUNENİN KALİTESİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

9-           Teklif         edilen ürünler UZAK DOĞU ürünleri olmayacaktır.

10-                          YUKARIDAKİ           ŞARTLARA UYMAYAN FİRMANIN TEKLİFİ GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

HASTANE ÇAĞRI SİSTEMLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

I.Tanım

Hastane Çağrı Sistemleri, Hemşire Çağrı Sistemi, Mavi Kod Sistemi, Pembe Kod Sistemi, Beyaz Kod Sistemi ve Konsültan Doktor Çağrı Sisteminden oluşan ve bunların birbirine entegre olarak çalıştığı ve yönetildiği iletişim ve otomasyon sistemidir. Bu sistemlerin açık tanımları aşağıdaki gibidir:

Hemşire Çağrı Sistemi, hastaların hasta odalarından, hasta tuvalet ve banyolarından ve acil müşahade odalarından hemşirelere çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin hemşirelere Kapı Üstü Uyarı Lambaları, servis desklerinde bulunan Hemşire Çağrı Panelleri, hemşire pager çağrı cihazlarıyla iletilmesini ve servis hemşirelerinin kullandığı akıllı kartlarla servis performansının kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

Mavi Kod Sistemi, hastanede Temel Yaşam Desteği sürecinin (KPR) gerektiği durumlarda sağlık personelinin hastanenin tüm dahili telefonlarından, hasta odalarında bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan Acil Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin mavi kod ekibine pager çağrı cihazlarıyla iletilmesini ve ekip personelinin kullandığı akıllı kartlarla müdahale performansının kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

Pembe Kod Sistemi, hastanede yen doğan ve çocuk güvenliğini tehdit eden durumlarda personelin hastanenin tüm dahili telefonlarından, hasta odalarında ve (varsa) yeni doğan ünitesinde bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan Acil Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin pembe kod ekibine pager çağrı cihazlarıyla İletilmesini ve tüm bu çağrıların kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

Beyaz Kod Sistemi, hastanede hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmaları durumlarında personelin hastanenin tüm dahili telefonlarından, hasta odalarında bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan Acil Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin Beyaz kod ekibine pager çağrı cihazlarıyla iletilmesini ve tüm bu çağrıların kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

Kırmızı Kod Sistemi,hastanede yaşanabilecek herhengi bir yangın tehlikesi halinde yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve önlemek için hasta odalarında bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan Acil Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin kırmızı kod ekibine pager çağrı cihazlarıyla iletilmesini ve tüm bu çağrıların kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

Konsültan Doktor Çağrı Sistemi, hastanede yetkili personelin akıllı kartlarını kullanarak acil serviste ihtiyaç duydukları bir konsültasyon branşı için Acil Servis Çağrı Panelinden ve hasta odalarında bulunan Oda Kontrol Panellerinden konsültasyon çağrısı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin konsültasyon pager çağrı cihazlarına iletilmesini ve konsültasyon ekibinin kullandığı akıllı kartlarla çağrılan sonlandırabilmesini, tüm bu çağrıların kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim ve otomasyon sistemidir.

2.  Amaç

Hastane Çağrı Sistemlerinin amacı, hasta ve(ya) sağlık personeli arasında bir çağrı, iletişim ve otomasyon altyapısı sağlayarak hastane hizmetlerinin performans ve kalitesini yükseltmektir.

Hemşire Çağrı Sisteminin amacı, hastaların ihtiyaç duyduklarında hasta odalarından, hasta tuvalet ve banyolarından ve acil servis müşahade odalarından, hemşirelere çağrı yapılabilmesine olanak sağlayarak hemşirelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmesini sağlayarak hemşirelerin sunduğu hizmetin kalitesini artırmaktır.

Mavi Kod Sisteminin amacı; bir hastanın kurumun herhangi bir noktasında solunumsal veya kardiyak arrest olması durumunda hastaya resüsitasyonu sağlayacak uzman personelin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi, olay yerine yönlendirilmesini ve Temel Yaşam Desteği başarı oranının artırılmasını sağlamaktır. Ayrıca, tüm Mavi Kod durumlarının olay ve müdahale bilgilerinin kayıt altına alınması ve çeşitli performans raporları oluşturulabilmesi de sağlanarak hizmet kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır.

Pembe Kod Sisteminin amacı; hastanede yenidoğan ve çocuk güvenliğinin sağlanması üzere bir tehlike anında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesini ve oluşan tehdidin önüne geçilmesini sağlamaktır. Ayrıca, tüm Pembe Kod durumlarının olay bilgilerinin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

Beyaz Kod Sisteminin amacı; hastanede hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmalarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için bir tehlike anında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilerek oluşan tehditin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, tüm Beyaz Kod durumlarının olay bilgilerinin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

Kırmızı Kod Sisteminin amacı; hastanede yaşanabilecek herhengi bir yangın tehlikesi halinde yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve önlemek için güvenlik personelinin en hızlı şekilde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilerek oluşan tehditin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.Ayrıca tüm kırmızı kod durumlarının olay bilgilerinin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

Konsültan Doktor Çağrı Sisteminin amacı, hastanenin acil servisinde ya da hasta odalarında ihtiyaç duyulan bir konsültasyon için konsültasyon çağrısı başlatılması, konsültasyon ekibinin akıllı kartıyla çağrıları sonlandırması ile çağrı bilgileri ve servis sürelerinin kayıt altına alınması ve hizmet kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır.

3.  Kapsam

Hastane Çağrı Sistemi yukarıda tanımlanan özelliklere sahip işleri yapmak için tasarlanmış Oda Kontrol Panellerinden, Kapı Üstü Uyarı Lambalarından, Hasta Yatakbaşı Çağrı Ünitelerinden, Hasta Elseti Çağrı Ünitelerinden, Hasta VVC-Banyo Çağrı Ünitelerinden, Hemşire Çağrı Panellerinden, Pager Çağrı Cihazlarından, Kablosuz Aktarıcı Cihazlarından, Personel Akıllı Kartlarından, Acil Servis Çağrı Panelinden ve Hastane Çağrı Santral Sunucusundan oluşur.

•      Hastane Çağrı Sisteminde hasta oda içi üniteler, Hemşire Çağrı Paneli, Acil Servis Çağrı Paneli ve Hastane Çağrı Santral Sunucusu arasındaki iletişim kablosuz olmayacaktır.

•      Firma, teklifini verdiği ürünün üreticisi/ithalatçısı ya da yetkili satıcısı olmalı ve bu belgeleri idareye sunmalıdır.

•      İthalatçı ya da üretici firma ISO 9001:2008 standardına sahip olmalı, üretimini ya da ithalatını yaptığı ürünler ile ilgili olarak TS13149 "İşyerleri yazılım hizmetler veren genel standardına uygun hizmet veren işyeri", TS13401 "Yetkili servisler-Çağrı cihazları için kurallar standardına uygun; hizmet veren" kriterli ve bu kriterler için TSE Hizmet Yeterlilik belgesine sahip olmalı ve bu belgeleri idareye sunmaları gerekmektedir.

Bunların özellikleri en az aşağıdaki gibi olacaktır:

4.     Oda Kontrol Paneli:

4.1. Ünite,    odada bulunan hasta yataklarının etrafındaki personelin rahatça erişimine izin verecek şekilde kolay demonte edilemeyecek şekilde duvara ankastre olarak gömme monte edilecektir.

4.2. Panel,    oda içi üniteleri (Hasta Yatakbaşı Çağrı Ünitesi, Hasta VVC-Banyo Çağrı Ünitesi) ve Kapı Üstü İkaz Lambasını besleyebilecek ve kontrol edebilecek, sağlık personel kartlarını okuyarak oda genel kontrol işlemi, Mavi-Pembe-Beyaz Kod ve Konsültasyon çağrıları başlatma ve sonlandırma işlemlerini yapabilecek, çağrı durumları ile ilgili görsel ve işitsel uyarı verebilecektir.

4.3. Panel,    odanın ait olduğu servis deskinde bulunan Hemşire Çağrı Paneli ve Hastane Çağrı Santral Sunucusu ile olan iletişimini, kablolama projesine göre odada bulunan ethernet ağı, üzerinden yapacaktır.

4.4.0da kontrol panelinin, kontrol panelinden panelin sabit MAC adresi ile Hastane Çağrı Santral Sunucusunun sabit İP adresleri yetkili kişiler tarafından Personel Kartı kullanılarak ünite üzerinden el ile girilebilecektir ve bu adreslerin tamamı sadece Yetkili Personel Kartı kullanıcısı/kullanıcıları tarafından değiştirilebilecektir.

4.5.0da kontrol panelleri oda içerisinde mevcut Hasta Yatakbaşı Çağrı Ünitelerinden, Hasta El Seti Çağrı Ünitelerinden ve Hasta VVC-Banyo Çağrı Ünitelerinden gelen tüm çağrı bilgilerinin Tarih/Saat/Çağrı Başlatan Adres bilgilerini öncelikle sabit Hastane Çağrı Santral Sunucusu İP adresini kullanarak Hastane Çağrı Santral Sunucusuna gönderecektir.

4.6.0da Kontrol Üniteleri kendisine gelen tüm çağrı ve ölçüm bilgilerini Hastane Çağrı Santral Sunucusuna gönderdiklerinin teyidini karşı taraftan alana kadar bu bilgileri en az 50 kayıt tutabilme yeteneğine sahip olmak kaydı ile haberleşme sağlanana kadar kendi üzerinde tutacaktır, haberleşme sağlandığı zaman otomatik olarak üzerinde tuttuğu kayıtları Hastane Çağrı Santral Sunucusuna gönderecektir.

_ _______ ..... r_. . w.< w. ■. > vıuvnvı ı \ı\ıııı ı \C4I ıı oı ıt ll \J f\U y a Ul ICUC r\ll I .

4.8.0da kontrol paneli Hastane çağrı sunucusu ile haberleşme sağlayamaz ise hemşire çağrı paneli ile haberleşerek buluduğu katta çalışmaya devam edecektir. 4.9.0da kontrol paneli en az aşağıdaki ünitelerin enerji beslemesi ve kontrolünü gerçekleştirecektir.

•      En az 4 adet hasta yatakbaşı çağrı ünitesi,(hangi hastanın çağrı yaptığı

ekranda görülebilecek)

•      2 adet hasta ipli çağrı ünitesi

•      1 adet kapı üstü uyarı lambası

Oda kontrol paneli ile oda içinde ona bağlı olarak çalışacak cihazlar (Hasta Yatakbaşı Çağrı Ünitesi, Hasta VVC-Banyo Çağrı Ünitesi) RS485 (TIA/EIA-485) ya da CAN (Controller Area Netvvork Bus, Denetleyici Alanı Ağ Veriyolu) ağ yapıları ile gerçekleştirilecektir. Her ünite üzerinde bağımsız işlemci ve haberleşme portu bulunduracak, ayrı adaptör konvertor adres modülü vs kabul edilmeyecek, butonlar arkasındaki 128b switch yardımı ile adreslenecektir.

4.10. Oda kontrol panelinin üzerinde en az 4.3” dokunmatik LCD ekran olacak ve bu ekran,kullanılarak,odaya giren sağlık personelinin personel kartını okuduktan sonra isimleri yazılacaktır. LCD ekran üzerinde oda içinde bulunan çağrıların bilgileri gösterilecektir 4.10.1 Oda Kontrol Ünitesinin kontrol paneli ekran üzerinde Mavi Kod, Pembe Kod, Beyaz Kod, Konsültasyon kısa yolu bulunacak ve bu kısayollar sadece Personel Kartı kullanılarak aktif duruma gelerek kullanılabilecektir. Personel Kartı kullanılmadan ekrana dokunulsa bile herhangi bir çağrı ya da bilgi oluşmayacaktır.

4.11.                        Hemşire,    oda içindeki ünitelerden yapılan çağrıyı personel kartlarını üniteye okutarak hemşirenin odaya geldiğini bildirecektir.

4.12.                            Hemşireler odadaki herhangi bir hasta için aktif bir çağrı bulunmadığı halde personel kartının üniteye okutulması ile rutin oda kontrol işlemini gerçekleştirebilirler. Hemşirenin olağan oda kontrolünü gerçekleştirdiği durumdur ve bu durum için bir çağrı durumu oluşturulmayacaktır, fakat bu işlemlerin kayıtları tutulacaktır.

4.13.Sağlık personeli kimliklerini kullanarak ünite üzerinden acil kod durumlarını (Mavi Kod, Pembe Kod ve Beyaz Kod) ve Konsültasyon çağrısı başlatabilecektir.

4.14.Acil kod durumlarının ve Konsültasyon çağrısının sonlandırılması oda kontrol ünitesi üzerinden ilgili ekip personelinin kendi Personel Kartlarını okutmaları ile gerçekleşecektir.

4.15.0da kontrol ünitelerinin ethernet ağına bağlanılmasında 10/100Mbps CAT6 elektriksel özelliklerde kablo kullanılacaktır.

4.16.                  Enerji   beslemesi 220 VAC şeklinde olacaktır. Kesintisiz güç kaynağından beslenecektir.

4.17.                   Yapılan  hemşire çağrıları hastane çağrı santral sunucusu üzerinde toplanacak ve ilgili pager ve hemşire çağrı panellerine yönlendirilecektir.

4.18.Odadan yapılan çağrıların tipine göre en önemlisi veya eşit çağrı olması durumunda ilki gösterilecektir.

4.19.                     Hemşire odaya girdiğinde hemşire odada bilgisi gösterilecek ve bu bilgi tüm aktif çağrılar için uygulanacaktır.

4.20.                 HBYS sisteminden gelecek Anlık mesajları LCD ekranında gösterebilir yapıda olacak ve gerektiğinde bu ekran yardımı ile bilgi girişi de yapılabilecektir.

4.21.0da kontrol ünitesinin Tüm Ayarları yetkili kart okutulduktan sonra Dokunmatik ekran üzerinden girilecektir. Ayar parametreleri için ayrı yazılım vs olmayacaktır.

5.    Kapı Üstü Uyarı Lambası:

5.1.  Kırmızı, yeşil ve mavi renkli uyarı ışıklarından oluşacaktır

5.2.  Lamba Tek yuvarlak görünümlü ve Led teknolojisi kullanacaktır.

5.3.  Normal durumda herhangi bir ışık yanmayacaktır. Hastanın hemşire çağrısı yapması durumunda en geç 0.5sn içerisinde kırmızı ışık yanar. Hemşire çağrısını takiben hemşirenin oda kontrol ünitesine yetkili girişi ile veya hasta yatakbaşı ünitesi üzerindeki çağrı sonlandırma butonuna bastığında ışık yeşile döner ve bu ışık bir başka çağrı gelene kadar veya 120sn. süreyle yeşil olarak kalacaktır.

5.4.  Mavi, Beyaz, pembe acil kod durumlarında mavi ışık yakılır ve ancak oda kontrol panelinden yetkili girişi ile kapatılabilecektir.

5.5.  Konsültan Doktor çağrısı durumunda 1 sn süreyle kırmızı ışık, 1 sn. süreyle yeşil ışık ard arda sıra ile Oda Kontrol Panelinden yetkili girişi ile çağrı sonlandırılana kadar yanıp söndürülecektir.

6.    Hasta Yatakbaşı Çağrı Ünitesi:

6.1. Hasta yatakbaşı olan veya bu sistem ile birlikte yapılacak olan tüm yerlerde, bu ünite yatakbaşına monte edilecektir.

6.2.0da kontrol paneli ile olan iletişimini oda içi haberleşme ağı üzerinden

gerçekleştirecektir.

6.3.  önyüzünde:

6.3.1.                          Görünümü hemşireyi çağrıştıracak bir "çağrı başlatma" tuşu

6.3.2.               Çağrı  durumu ile ünite hakkında bilgi vermek için arka aydınlatma bulunacaktır.

6.4.  Hasta el seti çağrı ünitesi ile bağlantısı bir konnektör üzerinden kolaylıkla sökülüp takılarak yapılabilecektir.

6.5.  Hasta el seti çağrı ünitesi veya bu ünitenin çağrı başlatma tuşu üzerinden hemşire çağrısı başlatabilecektir. Bu iki tuş aynı kabul edilecektir. Bu tuşlara basılma durumunda:

6.5.1.              Ünite  çağrı bilgisini oda kontrol paneline aktarabilir ise ünite üzerindeki çağrı led'i 1.0 sn aralıklarla ard arda sıra ile yakılıp söndürülecektir. Çağrının iletildiği bilgisi hastaya sesli olarak bildirilecektir.

6.5.2.                Çağrı  başlangıcından itibaren 2.0 saniye içerisinde çağrının oda kontrol paneline iletilememesi veya iletilen bu çağrının oda kontrol panelince 3.0sn içerisinde ilgili hemşire çağrı paneline iletilememesi durumunda oluşan hatayı belirtmek amacıyla ünite tarafından sürekli olarak kırmızı ışık yakılacak ve 3.0 sn süreyle kesikli olarak sesli uyarı verilecektir.

6.5.3.              Hata   durumunu gösteren bu sürekli kırmızı ışık ancak çağrı sonlandırma tuşuna basılınca veya oda kontrol paneli ile bağlantı sağlanınca söndürülecektir. Hastanın müteakip basmalarında sesli hata uyarısı her defasında verilecektir.


 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim