• İhale No
    1233411
  • İhale Adı
    ZEYTİNBURNU VELİEFENDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KANTİN İHALE İLANI
  • Sektör
    Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    22 Aralık 2016 14:00
  • İdare
    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    15 Aralık 2016
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

  

 

ZEYTİNBURNU VELİEFENDİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ   KANTİN İHALE İLANI

 

 

 

 Sümer Mah.56 Sok. No.69 Zeytinburnu  /İstanbul Adresindeki Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi kantini  9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği, Müdürlük Makamının 12/12/2016 tarihli ve 840/ 13994665 sayılı onayı ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51.maddesinin ( g ) bendine göre yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.   

                                                                                                          

                                                                                                                                               

     Pazarlığa konu olan kantinin bulunduğu       :

 

a)  Okul Adı                                                                    :  Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi         

b)  Bulunduğu İlçesi                                            :   Zeytinburnu

c)  Belirlenen muhammen bedel                         :   4.100,00 TL. (Dörtbinyüz   )TL Aylık

d)  İhalenin yapılacağı yer                                   :   Z.Burnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonu                                                 
                                                                                ( Beştelsiz mah.prof.Muammer Aksoy Cad.no 36  

                                                                                 Zeytinburnu /İstanbul.

e)  İhalenin yapılacağı tarih ve saat                   :     22/12 /2016  Saat:14:00 de

f)  Öğrenci mevcudu                                          :     Öğrenci Sayısı  (250 )

g)  Kantin Yeri ve m2’si                                    :     Hizmet Verecek Kantin Alanı  284 m²

h)  İhale Şekli                                                    :    2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun  51/g maddesine göre

ı)  Tesis Bedeli……………………………       :    Yok  

 

  

A)    İLK TEKLİFLER KAPALI ZARF İÇİNDE VERİLECEKTİR.
 ( Teklif Mektubu Örneği Şartname Ekindedir.)              

                                        

1-İhaleye katılanlar ihale şartnamesini ve Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin ekinde bulunan ( EK-2) sözleşme Hükümlerinin tüm maddelerini kabullenmiş sayılırlar, ileri de bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

 

2- Kiralama Dönemi: Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 1(bir) yıldır.

 

3- İhalede,Muhammen Bedel Belirleme Komisyonunca belirlenmiş olan aylık Peşin 4.100,00 TL (Dörtbinyüzlira) den az olmamak üzere verilen teklifler değerlendirmeye alınır. Tekliflerden en uygun olanını belirlemede İhale Komisyonu tüm koşulları dikkate alarak takdir hakkını kullanmaya yetkilidir.

 

 

4-Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

 

 

5- İhaleye  katılmak  isteyenler  ihale  ile ilgili şartnameyi  Zeytinburnu  İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğünün

T.C.Ziraat  Bankası  Zeytinburnu  Şubesindeki 28295958-5001 Nolu Hesaba 50.00.-TL. Yatırarak İlçe                Milli Eğitim Müdürlüğü Muhasebe bölümünden temin edebileceklerdir.( İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vergi No: 9980474325) İhale her hangi bir nedenle yapılmayıp iptal edilmesi durumunda, doküman bedeli için yapılan ödeme geri talep edilmez.

 

 

 

     B)   İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR:

 

a)  T.C. Vatandaşı olmak

b)  Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı, şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihaleye katılamazlar.

 

c)  Başka bir kantin işletiyor olmamak.  Meslek odasından adına kayıtlı kantin işletmesinin bulunmadığı ve Kamu ihalelerinden men yasağı olmadığına dair belge istenecektir.  

 

d) İhale şartlarını taşımayanlarla, haklarında icra takibi yapılarak tahliye suretiyle işletme sözleşmesi fesih edilenler, daha önce okul kantini işletirken işletme sahibi veya Okul Aile Birlikleri tarafından işletme sözleşmeleri fesih edilenler, daha önce kantin işletme işinde bulunurken işletenin kusuru nedeniyle sözleşmeleri fesih edilenler, ihaleye çıkacak olan okula ait kantin için ödenmemiş kira borcu bulunanlar ihaleye iştirak edemezler. Bu şartı çiğneyerek ihaleye girenler üzerine ihale yapılmış bulunsa dahi ihale bozulur. Geçici teminatı İlgili okul Aile Birliği hesabına irad kaydolunur. Sözleşme fesih edilir ve kantini kullananların tahliyesi yapılır.

 

e) Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Onüçüncü Dairesinin Esas No 2010/200 karar No 2011/5810 kararına istinaden öncelikle kantin işleticiliği ustalık belgesi, yoksa sırası ile kalfalık belgesi ve bunların bulunmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olması şartı aranacaktır. 

İhaleye tüm belge sahipleri serbest rekabet ortamının oluşması için katılacaktır. Oluşan en yüksek teklif öncelikle kantin işleticiliği ustalık belgesi olana sunulacak kabul etmezse kalfalık belgesi olana sunulacak her ikisin de  kabul etmemesi durumunda kurs bitirme belgesi olana sunulacak, kabulü halinde ihale kendisinde kalacaktır.( Ustalık, Kalfalık ve Kurs bitirme belgesinin asılları görülmek kaydıyla idaremizce tasdikli belge veya noter tasdikli belge) sunmaları.

 

f) 8.000,00 TL (Sekizbin) TL  geçici teminatın Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi  Okul Aile Birliğinin Ziraat Bankası Merkez Şube  İban No TR 220001000700736080335004 hesabına yatırıldığına dair dekontu  ihale komisyonuna ibraz etmesi  ( Okul Aile Birliği Vergi No (9240505978 ) 

 g) 61 yaşından gün almamış gerçek kişiler katılabilir; şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamaz.

 h) İhale Komisyonu ile Okul-Aile Birliği Yönetim, Denetim Kurulu Üyelerinin ikinci derece yakınları ihaleye giremez. 

 ı)  İhaleye bizzat müracaat eden katılacaktır. Posta ile müracaat kabul edilmeyecektir.

 

 i) Okul kantin işletmecisi kendi adına almış olduğu elektrik ve su aboneliği borçlarını zamanında ödeyecektir. Kantin işletmeciliğinden ayrıldığı zaman aboneliklerini ve borçlarını kapatacaktır.

 

j) Öncelik ve İvedilikle %3 Arz bedeli İstanbul Defterdarlığına yatırıldıktan sonra, ihale kesin bedeli %10 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü payı,%10 İl Milli Eğitim Müdürlüğü payı ve geriye kalan %80 Okul payı ilgililerin banka hesaplarına yatırılacak, ayrıca bir ödeme yapılmayacaktır.

 

 

   C)  İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK BELGELER:

a) Nüfus cüzdan sureti.

b) Adli Sicil ve arşiv kaydı (Sabıka Kaydı)

c) İstanbul Kantinciler ve Esnaf odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına dair belge.

d) Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Onüçüncü Dairesinin Esas No 2010/200 karar No 2011/5810 kararına istinaden öncelikle kantin işleticiliği ustalık belgesi, yoksa sırası ile kalfalık belgesi ve bunların bulunmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olması şartı aranacaktır. 

İhaleye tüm belge sahipleri serbest rekabet ortamının oluşması için katılacaktır. Oluşan en yüksek teklif öncelikle kantin işleticiliği ustalık belgesi olana sunulacak kabul etmezse kalfalık belgesi olana sunulacak her ikisin de  kabul etmemesi durumunda kurs bitirme belgesi olana sunulacak, kabulü halinde ihale kendisinde kalacaktır.( Ustalık, Kalfalık ve Kurs bitirme belgesinin asılları görülmek kaydıyla idaremizce tasdikli belge veya noter tasdikli belge) sunmaları.

   

e) İlgili Mevzuatlar gereğince Sosyal Güvenlik kurumuna  prim ve vergi borcu  olmadığına dair, İhale tarihinden önce son 3 ay içerisinde alınmış belge.

 

f) İhaleye katılacaklar; teklif zarfını ( Dosyasını) 22/12/2016 Perşembe  günü saat 14.00’e kadar İhale Komisyonuna teslim edeceklerdir.

 

g) Kantin ihalesine katılacak okulun Öğrenci servis taşımacılığını yapmadığına dair okul müdürlüğünden alacağı yazı.

 

 h) Kantin İhalelerine katılmasına men yasağı olmadığına dair İstanbul Kantinciler Esnaf Odasından Alınan yazı.

 

I) Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kantin Tesis Bedeli okula ait olup, Okul Aile Birliğince sabit demirbaşlar (tezgah,fayans işleri Elektrik,Su,Doğalgaz tesisatları gibi ) karşılanacaktır.

    Gerekli donanımlar ( çayocağı. buzdolabı,tost makinesi,masa sandalye vb. malzemeler) ihale yapıldıktan sonra işleticisi tarafından sağlanacak olup,bu işlerin karşılığında Okul Aile Birliği Başkanlığından bir hak talep etmeyecektir. 

 

İ)  Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda kantin işleticisi  hiçbir tesis bedeli için hak talep edemez.  

    Kendine ait taşınır demirbaşlarını götürebilir, bunların dışında ücret talebinde bulunamaz.        

 

 

J) Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesinin eğitim şekli, öğrenci sayısı, bölgenin gelişmişlik düzeyi, bölgede  benzer özelliklerdeki okulların kantin kira bedelleri, bu okuldaki kantinin daha önceki kira bedelleri kantin yerinin alanı ve diğer fiziki özellikleri dikkate alarak; okulun öğrenci sayısı 250 olmakla birlikte Sümer İmam Hatip Ortaokulunun 300 öğrencisi lise bünyesinde aynı binada eğitime devam etmektedir.Sümer İmam Hatip Ortaokulu yıkım kapsamında olduğundan mevcut 300 öğrencisi de aynı binada eğitim öğretime davam edeceği ayrıca Suriyelilerin akşam okulunda öğrenim gören 330 öğrenci de aynı binada eğitim öğretime devam etmekte olup toplam  sayısı 880 öğrencidir.

 

  

 İş bu ilan 10 (On) gün süre ile Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Zeytinburnu Kaymakamlığının ilan panosunda asılı kalacaktır. Ayrıca İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  web sitesinde ilan edilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                     Ali YEŞİLYURT

                                                                                                      Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim